VCA Certificering

De Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers (VCA) wordt door steeds meer opdrachtgevers geëist om voor ze te mogen werken. Veiligheidsbewustzijn en arbeidsomstandigheden vormen een steeds belangrijker onderdeel van de bedrijfsvoering.

De checklist VCA is vernieuwd.

Checklist 2008- 5.1 is vervangen door  checklist 2017- 6.0

Neem contact op voor een betaalbare en soepele overgang naar de nieuwe 2017- 6.0 checklist.

Geen wettelijke verplichting

VCA certificering is geen wettelijke verplichting.

Gecertificeerde opdrachtgevers kunnen wel van hun opdrachtnemers VCA certificering eisen.

Er wordt vaak gedacht dat VCA een middel is om aan te tonen dat wordt voldaan aan de Arbowet.
Dit is niet het geval. VCA certificering is een instrument waarmee kan worden aangetoond dat aan een aantal aspecten met betrekking tot veiligheid, gezondheid en milieu wordt voldaan. 

Overgangsregeling VCA 2008-5.1 naar 2017-6.0

Bedrijven kunnen zich voor de volgende onderdelen van de checklist laten certificeren:

  • VCA*
  • VCA**
  • VCA-P
  • VCU

VCA*

VCA* richt zich op de directe beheersing van VGM aspecten van aannemers met personeel in loondienst, maar die zelf geen gebruik maken van onderaannemers.

VCA**

VCA** richt zich, behalve de directe beheersing van VGM aspecten ook op VGM structuur (beleid, organisatie en verbetermanagement) in hun bedrijf.

VCA-P

VCA-P richt zich evenals VCA**, op de directe beheersing van VGM aspecten ,VGM structuur (beleid, organisatie en verbetermanagement) en daarnaast ook op de specifieke eisen voor de petrochemie in hun bedrijf.

VCU

is bedoeld voor uitzendorganisaties die het belangrijk vinden dat hun uitzendkrachten veilig en gezond bij opdrachtgevers kunnen werken. En dan vooral voor uitzendorganisaties die kandidaten uitzenden naar VCA- of VCO-gecertificeerde bedrijven, of naar opdrachtgevers die van hun opdrachtnemers VCA eisen

Offerte aanvragen

Offerte specificatie:

Voorwaarden:

4 + 13 =

PC KAM Advies helpt u aan uw VCA certificering

De VCA certificering is een checklist die bedoeld is voor aannemers in de chemische industrie of de utiliteits- en installatiebouw. Het is niet wettelijk verplicht om over het certificaat te beschikken, maar wordt wel regelmatig door gecertificeerde opdrachtgevers als aanvullende eis genoemd. Door op basis van het VCA certificaat te werken vergroot u als aannemer dus de kans op het binnenhalen van opdrachten. VCA staat voor VCA, de Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Door op basis van de checklist te werken kan aangetoond worden dat binnen een project op verantwoorde wijze met aspecten op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu wordt omgegaan.

PC KAM Advies ondersteunt aannemers met het opzetten en onderhouden van hun VCA certificering. Benieuwd naar onze dienstverlening? Neem dan gerust eens contact op via het online contactformulier op onze website!

Ondersteuning bij het opzetten en onderhouden

PC KAM Advies bestaat al sinds 2007 en beschikt dus al over ruim tien jaar ervaring en kennis op het gebied van VCA certificering. Wij helpen u aan uw VCA certificering in vier stappen. Allereerst wordt een gratis 0-meting uitgevoerd, waarop een rapportage wordt opgesteld met daarin de nog te ondernemen stappen. Nadat deze resultaten geëvauleerd zijn stellen we een plan van aanpak op voor het juiste certificaat voor uw organisatie. Er bestaan diverse onderdelen van de checklist:

  • VCA* (voor onderaannemers en kleinere organisaties),
  • VCA** (voor hoofdaannemers),
  • VCA-P (voor hoofdaannemers die in de petrochemie werken),
  • en VCU (voor uitzendorganisaties).

Vervolgens gaan we het plan van aanpak uitvoeren, waarna de uiteindelijke certificering door een onafhankelijke certificerende instelling volgt.

Neem vandaag nog contact op!

PC KAM Advies helpt u graag verder met het opzetten en onderhouden van uw VCA certificering. Voor meer informatie over onze dienstverlening of het aanvragen van een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen via het online contactformulier op onze website!

Contact opnemen?
Offerte pagina
Contactpagina
06 - 24 80 65 48
info@pckamadvies.nl