Advies & detachering

Heeft u tijdelijk veiligheidskundigen, MVK/HVK, nodig voor een project of interim-opdracht?

PCKAM Advies biedt u de man of vrouw die u zoekt.

PC KAM Advies biedt vakbekwame arbo-professionals die met gedrevenheid en betrokkenheid uw opdracht uitvoeren.

PC KAM Advies levert de juiste mensen voor projecten in de (petro)chemie, bouw, bodemsanering.

HSE Manager

De HSE manager vertegenwoordigt de directie bij uitvoering van het QHSE- of KAM-beleid binnen een organisatie of bedrijf.
De HSE manager neemt het voortouw in het creëren van een veilige en gezonde werkplek, houdt toezicht op het naleven van wettelijke kaders (compliance) en besteedt aandacht aan het creëren van draagvlak voor QHSE binnen de organisatie.

Meer informatie

Engineer (HVK)

De HSE engineer is de technische professional die de directie adviseert over technische inhoudelijke HSE vraagstukken zoals machine en arbeidsmiddelenveiligheid, risico-inventarisaties, ATEX, BRZO ect.

Meer informatie

KAM coördinator

De belangrijkste taken van de KAM coördinator zijn het opzetten, beheersen en verbeteren van het KAM-zorgsysteem (Kwaliteit-Arbo-Milieu).

De KAM coördinator kan als leidinggevende  sturing geven aan de KAM afdeling, of onder toezicht van QHSE manager zijn werkzaamheden uitvoeren.

De belangrijkste werkzaamheden van de KAM-coördinator bestaan uit het voorstellen en uitvoeren van verbeteringen op basis van wettelijke veranderingen, risico-inventarisaties, verbetervoorstellen en klachten van belanghebbenden, voortschrijdend inzicht en hiaten in het systeem.

Daarnaast is de KAM-coördinator verantwoordelijk voor de toetsing van de naleving van het systeem (in- en externe audits, werkplekinspecties, meting en monitoring van gegevens).

De resultaten hiervan worden gerapporteerd aan de HSE manager of directie, dikwijls voorzien van aanbevelingen voor verbetering. Ook onderhoudt de KAM-coördinator de contacten met de belanghebbenden van het bedrijf op het gebied van KAM.

Meer informatie

Offerte aanvragen

Offerte specificatie:

Voorwaarden:

11 + 13 =

PC KAM Advies helpt u aan uw VCA certificering

De VCA certificering is een checklist die bedoeld is voor aannemers in de chemische industrie of de utiliteits- en installatiebouw. Het is niet wettelijk verplicht om over het certificaat te beschikken, maar wordt wel regelmatig door gecertificeerde opdrachtgevers als aanvullende eis genoemd. Door op basis van het VCA certificaat te werken vergroot u als aannemer dus de kans op het binnenhalen van opdrachten. VCA staat voor VCA, de Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Door op basis van de checklist te werken kan aangetoond worden dat binnen een project op verantwoorde wijze met aspecten op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu wordt omgegaan.

PC KAM Advies ondersteunt aannemers met het opzetten en onderhouden van hun VCA certificering. Benieuwd naar onze dienstverlening? Neem dan gerust eens contact op via het online contactformulier op onze website!

Ondersteuning bij het opzetten en onderhouden

PC KAM Advies bestaat al sinds 2007 en beschikt dus al over ruim tien jaar ervaring en kennis op het gebied van VCA certificering. Wij helpen u aan uw VCA certificering in vier stappen. Allereerst wordt een gratis 0-meting uitgevoerd, waarop een rapportage wordt opgesteld met daarin de nog te ondernemen stappen. Nadat deze resultaten geëvauleerd zijn stellen we een plan van aanpak op voor het juiste certificaat voor uw organisatie. Er bestaan diverse onderdelen van de checklist:

  • VCA* (voor onderaannemers en kleinere organisaties),
  • VCA** (voor hoofdaannemers),
  • VCA-P (voor hoofdaannemers die in de petrochemie werken),
  • en VCU (voor uitzendorganisaties).

Vervolgens gaan we het plan van aanpak uitvoeren, waarna de uiteindelijke certificering door een onafhankelijke certificerende instelling volgt.

Neem vandaag nog contact op!

PC KAM Advies helpt u graag verder met het opzetten en onderhouden van uw VCA certificering. Voor meer informatie over onze dienstverlening of het aanvragen van een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen via het online contactformulier op onze website!

Contact opnemen?
Offerte pagina
Contactpagina
06 - 24 80 65 48
info@pckamadvies.nl